Spicy Lemon Coconut Sauce
Συστατικά:
1 γαρίφαλο σκόρδο, ξεφλουδισμένο
1 μεσαίο jalapeno (ή serrano)
chile, αποξηραμένο και ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό
αλάτι, καθώς και περισσότερα για γεύση
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 μικρή δέσμη κρεμμυδιών, σε λεπτές
φέτες (~ 8 κρεμμύδια)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο
1 δοχείο γάλακτος καρύδας 14
ουγκιών (πλήρες λίπος)
3 κουταλιές της σούπας
φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, καθώς και περισσότερα για γεύση
Παρασκευή:
Σε ένα γουδί και γουδοχέρι, σπάστε
το σκόρδο και τη χηλή σε μια πάστα μαζί με το αλάτι. Εναλλακτικά,
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε
το λάδι και τα κρεμμύδια, και σπάστε ή ψιλοκόψτε λίγο περισσότερο. Προσθέστε το κόλιαντρο, παλλόμενος τον επεξεργαστή τροφίμων (αν το
χρησιμοποιείτε) μερικές φορές.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα βάζο ή
μπολ και χτυπήστε ελαφρά το γάλα καρύδας και μετά το χυμό λεμονιού. Γευτείτε και προσαρμόστε με περισσότερο αλάτι ή χυμό λεμονιού εάν
χρειαστεί. Φυλάσσετε σε ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.
Κάνει περίπου 2 1/2 φλιτζάνια.
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά